Keresés a weboldalon

Művelődési Ház

Tájház

A 200-as Arany-busz

Arany János, hazánk egyik legnagyobb költője, 200 évvel ezelőtt született. A jubileumi emlékév alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeum vándorkiállítást szervezett, melynek izgalmas helyszíne egy busz, az Arany-busz.


A 200-as Arany-busz 2017. november 27-én, hétfőn érkezik meg városunkba, a Művelődési Ház elé. Délelőtt az iskola tanulói tekinthetik meg a kiállítást, 13 órától 16 óráig várjuk szeretettel a város irodalomkedvelő-, vagy izgalmas, újszerű élményre vágyó lakosait.

 A kiállítás Arany János életművét, életét, költészetének máig ható eleven erejét versek, képek, relikviamásolatok, hang- és filmfelvételek segítségével mutatja be.

A látogatókat aktivizáló, fából készült egyedi installációs elemek nem csupán különleges látványvilágot teremtenek, de segítik a szövegértelmezés, a befogadás folyamatát is. Megtapintható például Ágnes asszony kihajtogatható lepedője, kipróbálható a Toldi erőjáték, lehet hallgatni verseket, és rappelt Arany-szövegeket is. A látogatóknak alkalma lesz Arany-köteteket lapozgatni, kvízeket kitölteni, szójátékokat játszani, és kipróbálhatják erejüket egy petrencés rúddal vagy egy malomkővel is.

A kiállítás látogatása ingyenes, szeretettel várjuk az érdeklődőket.